Начинът за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация,

...
Начинът за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация,
Коментари Харесай

ЦИК отговаря: Как гласуват избирателите с COVID-19 или контактни лица

Начинът за гласоподаване на гласоподаватели , сложени под наложителна карантина  или изолираност , е организиран с решение на ЦИК. В него е разказано, че тези гласоподаватели гласоподават с преносима изборна кутия в обитаемото място, в което са сложени под карантина или изолираност .

За включване в изборния лист и посетени от преносима СИК на място поставените под карантина или изолираност гласоподаватели подават заявление до кмета , в период до изборния ден в това число.

Заявлението се подписва персонално и може да се подаде от прокурист с пълномощие , без да е нужна нотариална легализация на подписа, както и по пощата или факс.

Заявлението може да се подаде по електронен метод през интернет страницата на съответната община, без да се изисква дипломиран електронен автограф, или на безвъзмезден телефонен номер .

След осъществяване на инспекция заявителят се уведомява за включването му в изборния лист за гласоподаване по телефон или посредством електронната поща, посочени в заявката му.

Избирателите, заболели от COVID-19 , настанени в лечебно заведение , могат да гласоподават в секция, формирана в лечебното заведение .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР